14 Mart Tıp Bayramı Kutlaması

Fakültemiz tarafından “14 Mart Tıp Bayramı” kutlama  programı düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Yerleşkesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen programa, Erzincan Milletvekili Süleyman Kahraman, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A.Mecit Kantarcı, Erzincan İli Kamu Hastaneleri Hizmetleri Bşk. Uzm. Dr. Babürşah Taşlı, Üniversitemiz üst yönetimi,  kamu ve kurum temsilcileri, akademisyenler, öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Üniversitemiz tanıtım filmi ile başlayan kutlama programı konuşmalar ile devam etti.

Programda ilk olarak konuşma yapan Fakültemiz beşinci sınıf öğrencisi Merve Şahin: “Tıp eğitiminin zorlu ve yorucu bir eğitim süreci olduğunu  belirterek, hedeflerinin dünya standartlarının üstüne çıkmak olduğunu” söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Erzincan İli Kamu Hastaneleri Hizmetleri Bşk. Uzm. Dr. Babürşah Taşlı, konuşmasına Tıp Bayramı’nın tarihçesi ile başlayarak tıbbın amacının insanların daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşam sürmesi olduğunu söyledi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. A.Mecit Kantarcı  ise “ Tıp bir sanattır.”  Hem de ondan insanlık sevgisinin kopamadığı çok zor bir sanat” diyerek konuşmasına başladı.  Tıp eğitiminin amacının, tüm insanlara sağlıklı bir yaşam temin etmek için hekim yetiştirmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. A.Mecit Kantarcı: “Bizim eğitimde değişmeyen misyonumuz da, öncelikle, toplumu tanıyan, toplumun sorunlarına duyarlılık, akıl ve bilimsellikle yaklaşan hekimler yetiştirmektir. Bunun için, eğitim programlarımızı, öğrencilerimizi araştırmaya, sorgulamaya, eleştirel düşünmeye, sosyal sorumluluk kazandırmaya yönelik olarak sürekli geliştirip, hep daha iyiye ulaştırmak için çalışıyoruz. “ dedi.

Daha sonra konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü ve aynı zamanda bir tıp hekimi olan Prof. Dr. Akın Levent konuşmasında :“Tıp öğrenimi, üniversite yıllarından başlayan zorlu bir eğitim sürecini gerektirir. Doktorluk sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren mesleklerdendir. Tıbbın amacı insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olmaktır” dedi. Güçlü bir Türkiye için bedenen ve ruhen sağlıklı bir topluma  ihtiyacın olduğunu da  belirten Rektörümüz: “Hekimlik bir meslek değil, bir yaşam şeklidir. Bu nedenle yaptığımız hiçbir şeyi fedakârlık olarak görmeyen bizler içimizde yaşattığımız insan sevgisi ile insanın yaşam hakkı için ettiğimiz yemine bağlıyız. Bu yüzden her birimiz halkımızın sağlığı için çalışmaktayız” diyerek tüm hekim ve sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman da konuşmasında; “ Ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan değerli sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Zengininde fakirinde olmazsa olmazı sağlıktır. Salık olmazsa hiçbir şeyin önemi olmaz” dedi.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş tüm sağlık çalışmaların tıp bayramını kutlayarak, “Mesai gözetmeden vatandaşlarımıza  hizmet eden sağlık alanında çalışan tüm personellerimize başarılar dilerim.  Sağlık kişinin bedenen, ruhen, sosyal yönden  tam bir iyilik halidir. Bir toplumun huzurlu bir yaşam sürmesi  o toplumun sağlıklı bireylerin olmasıyla mümkündür” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. İkbal Orucov tarafından flüt dinletisi gerçekleşti.   Dinletinin ardından programda  2018 yılından yapılan yayınlara yönelik Bilimsel Yayın Teşvik Ödül töreni yapıldı. Törende Fakültemiz Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Halis Süleyman,  Doç. Dr. Arda Işık, Dr. Öğretim Üyesi Cuma Mertoğlu’na yaptığı çalışmalardan dolayı plaket takdim edildi.

Fakültemiz öğretim üyelerine Cübbe Giydirme Töreni ve Fakültemiz birinci sınıf öğrencilere Beyaz Önlük Giydirme Töreninin ardından program sona erdi.