2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı Planlamaları

Temel Tıp Bilimleri (Dönem I-II-III)

 

  1. 2021 – 2022 Eğitim Öğretim döneminde Temel Tıp Bilimlerinde hibrit eğitim modeli uygulanacaktır. Buna göre öğrenci numarasının son rakamı tek sayı olan öğrenciler; ilgili ayın son rakamı tek sayı ile biten günlerde ( örneğin öğrenci numarası 211301001 olan bir öğrenci ilgili ayda 1-3-5-7-9-11-13-15 gibi tek sayı ile biten günlerde) fakülte amfilerinde  yüz yüze eğitim almakla yükümlüdürler. Çift sayı ile biten öğrencilerimiz ise son rakamı çift sayı ile biten günlerde (örneğin öğrenci numarası 211301002 olan bir öğrenci ilgili ayda 2-4-6-8-10-12-14 gibi çift sayı ile biten günlerde) yüz yüze eğitimlerine Tıp Fakültesi amfilerinde devam etmekle yükümlüdürler.
  2. Teorik dersler eğitimler eş zamanlı olarak kampus sisteminde (kampus.ebyu.edu.tr) de canlı yayımlanacak olup; yüz yüze eğitime katılması yükümlülüğü olmayan diğer grup öğrenciler eğitimlerine kampus.ebyu.edu.tr adresinden çevrimiçi olarak devam edebileceklerdir. Anlatılan tüm derslerin videoları kampus sistemde kayıtlı olacaktır.
  3. Öğrencilerin numaralarına göre madde 1’de belirtilen günlerde derslere katılımları zorunludur. Devamsızlık süreleri Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I II III Klinik Dönem Öncesi Eğitim Öğretim Uygulama Esaslarında” geçerli kurallar dahilinde teorik ve pratik dersler için yüz yüze eğitim alınması zorunlu ders saatleri üzerinden hesaplanacaktır. Uygulama esaslarına göre öğrencilerimiz toplam teorik ders saatinin %20’sinden fazla devamsızlık yapamazlar. (Örneğin; Dönem 1 Birinci Kurulda toplam 131 saat teorik ders mevcuttur. Öğrencinin devamsızlığı hesaplanırken toplam ders saati madde 1’deki koşullar çerçevesinde 131 saat olarak değil tek ya da çift numaralı öğrencinin yüz yüze eğitim için gelmesi zorunlu toplam ders saati üzerinden belirlenecek ve %20 sini geçerse teorik sınav haklarını kaybedecektirler.)
  4. Temel Bilimlerde uygulanması gereken laboratuvar (pratik) derslerinin tümü yüz yüze yapılacaktır. Laboratuvar (pratik) dersleri için madde 1’de belirtilen koşullar uygulanmayacaktır. Pratik uygulamalarda öğrenci gruplarının oluşturulması Mezuniyet Öncesi Eğitim Kılavuzunda belirlenen grup sayıları dahilinde Anabilim Dalları tarafından planlanacaktır. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I II III Klinik Dönem Öncesi Eğitim Öğretim Uygulama Esaslarında” geçerli kurallar dahilinde pratik derslerin %20’sinden fazla devamsızlığı olan öğrenci pratik sınava girme hakkını kaybedecektir.
  5. Dönem I-II-III için kurul sonu, final ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılacaktır.
  6. Yukarıda bahsi geçmeyen durumlarda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senatosunun 31.08.2021 tarihli toplantısında 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında uygulanacak öğretim faaliyetlerine ilişkin almış olduğu kararlar geçerlidir.
  7. Tüm bunların dışında Covid-19 pandemisi seyrine göre Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının talimat ve önerileri doğrultusunda eğitim öğretim süreçlerindeki uygulamalarda gerekli güncellemeler yapılacaktır.

 

 

Klinik Bilimler (Dönem IV-V)

 

  1. Çocuk Sağılığı ve Hastalıkları stajı dışındaki Dönem IV ve V stajları yüz yüze eğitim olarak yürütülecek olup, devamsızlık ve ölçme değerlendirme süreçleri “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi IV-V Klinik Stajlar Dönemi Eğitim Öğretim Uygulama ve Esasları” geçerli kurallar dahilinde yapılacaktır.
  2. Dönem IV Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Stajının teoik dersleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından uzaktan eğitim yoluyla verilecek olup,  ilgili stajın pratik dersleri Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları kliniği tarafından yürütülecektir.
  3. Yukarıda bahsi geçmeyen durumlarda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senatosunun 31.08.2021 tarihli toplantısında 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında uygulanacak öğretim faaliyetlerine ilişkin almış olduğu kararlar geçerlidir.
  4. Tüm bunların dışında Covid-19 pandemisi seyrine göre Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının talimat ve önerileri doğrultusunda eğitim öğretim süreçlerindeki uygulamalarda gerekli güncellemeler yapılacaktır.

 

Aile Hekimliği (Dönem VI)

 

  1. Fakültemiz Dönem VI (intörn) öğrencileri 1 Kasım 2021 tarihi itibariyle stajlarına Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yüz yüze devam edeceklerdir.
  2. Adli Tıp Anabilim Dalı Stajı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından 16 – 23 Haziran 2022 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.
  3. Yukarıda bahsi geçmeyen durumlarda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senatosunun 31.08.2021 tarihli toplantısında 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında uygulanacak öğretim faaliyetlerine ilişkin almış olduğu kararlar geçerlidir.
  4. Tüm bunların dışında Covid-19 pandemisi seyrine göre Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının talimat ve önerileri doğrultusunda eğitim öğretim süreçlerindeki uygulamalarda gerekli güncellemeler yapılacaktır.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email